Oulun Valkonauha ry

Kristillis-yhteiskunnallinen naisjärjestö

Toimintasuunnitelma vuodelle 2022 Vuoden 2022 toimintaa POIMINTOJA VUODEN 2021 TOIMINNASTA Arkisto Terveisiä kummitoiminnasta

POIMINTOJA VUODEN 2021 TOIMINNASTA

Oulun Valkonauhan vuoden 2021 toimintaan vaikutti jatkuvasti muuttuneet koronarajoitukset. Hiljaiselo täytti alkuvuoden, mutta jäsenten ja läheisten hyvinvointi oli ykkösprioriteettimme. Ainutkertainen kokemus oli, kun yhdistyksen jäsenille ja heidän läheisilleen voitiin yksityisesti kustantaa Yhteisvastuun varttitunnin Helmi-konsertti. Tuomiokirkko oli meidän käytettävissä.

Oulun tuomiokirkko Helmikonsertti  

Huomasimme, miten tärkeää oli tässä tilanteessa ja tulevaisuudessa tehostaa digitaitoja. Tarjosimme jäsenille mahdollisuuden osallistua digikoulutukseen. Pieni, mutta aktiivinen joukko jäseniä oli koolla pari kertaa. Kiinnostavat kyselyt ja keskinäiset tarkistukset jatkuivat yksityisesti.

KUMMITOIMINTA: Maailman ja Intian kummityttömme Ratnasirin pärjääminen, kokemukset ja elämä ovat kulkeneet ajatuksissamme. Intian HOME of HOPEN lastenkodista Ouluun saapuneen ja ammattiin valmistuneen Jyothin haastattelussa saimme kuulla ajankohtaiset kuulumiset. Jyoth on elävä esimerkki kummitoiminnan merkityksestä. Ratnasirin avustustoiminta on jatkunut ennallaan. Valkonauha-lehti 2/2021 Arja Laihon artikkeli HOME of HOPEN toiminnasta.

 VANKILATOIMINTA: Yhteistyö Oulun vankilan kanssa jatkui lähinnä vankien opiskelutoiminnan tukemisella. Stipendit vahvistavat saajan itsetuntoa ja mahdollistavat omatoimista selviytymistä siviiliin päästessä. Myös Oulun seudun Nuorisoasuntoyhdistyksen ja Nuorten Ystävien toiminnan tukeminen on jatkunut.

MUSIIKKITAPAHTUMAT: Kevätkokouksen jälkeen yhdistyksen toiminta vilkastui. Kesä ja koronarokotusten tehostuminen helpottivat toiminnan suunnittelua syksylle. Järjestimme kahdessa Vanhusten Palvelutalossa musiikki-, runo- ja kahvitilaisuudet ja tutustuimme Kaskiahon perhekotiin, uusimuotoiseen palvelukotiin. Vierailusta kerrottiin myös Valkonauha-lehdessä 3/2021.

Kuva alla: Perhekoti Kaskiahon asukkaan huoneesta sisustuksessa käytössä olevia Oulu-aiheisia tekstiilejä.

oulu palvelukodin tekstiilit

JÄSENILLAT: Jäsentapaamisten aiheena oli mm. omakohtaisen muistoesineen merkitys. - Rakkaimpia esineitä. Jokainen kertoi tarinansa tuomalleen esineelle.

Lotta Svärd toiminnan perinnejaoston puheenjohtajan kutsuminen jäseniltaan toi historiallisen perspektiivin tähän päivään.

Kuva alla: Jäsenilta Aleksinkulmassa. Vieraana Suojeluskunnan ja Lotta Svärdin perinnekillan pj Terttu Välikangas.

Oulun jaesenilta Lotta Svaerd

 

Jäsenten jaksamisen vahvistaminen on ollut tietoinen valinta tälle vuodelle. Joulun lähestyminen lisäsi antamisen merkitystä. Erityisesti halusimme kohdistaa apua vähävaraisille lapsiperheille ja/tai yksinäisille vanhuksille pakettien ja Valkonauha-lehtien kanssa. Yhteistyökumppanina oli diakoniatyöntekijä.

KUVAMUISTOJA VUODELTA 2021

 

Lotta Svaerd perinnekillan pj. Terttu vaelikangas

 Vas. Lotta Svärd perinnekillan puheenjohtaja Terttu Välikangas. Kuva: Arja Laiho

Pikkujoulun valmistelutiimi Oulun Valkonauhassa

 Pikkujoulun valmisteluryhmä puurokattauksen äärellä. Kuva: Arja Laiho

Toimintahetki syyskokouksen jaelkeen Oulun Valkonauhassa

Toimintahetki syyskokouksen jälkeen. Kuva: Arja Laiho

Oulun jaesenilta

Jäsenillan aihe - Rakkaimpia esineitä. Jokainen kertoi tarinansa tuomalleen esineelle. Mukana oleva esine havainnollisti tarinan sisältöä.

 
© Oulun Valkonauha ry